Actueel

 

U kunt ons ook vinden op Facebook. Wij ontvangen graag Uw “vind ik leuk” op onze pagina. U blijft dan op de hoogte van actuele zaken. Bovendien plaatsen we daar regelmatig foto’s van door ons uitgevoerde reparaties.

 

 

Nieuw

 

Altijd al zelf de kleur van Uw schoenen willen bepalen? Bij ons kan het nu. Wij hebben als enige in Nijmegen schoenen van het merk Molenaer. Dit zijn handgemaakte, leren herenschoenen in drie verschillende modellen, die wij blanco binnenkrijgen. Dan kunnen wij ze in de gekozen kleur of kleuren verven om zo de perfecte schoenen voor U te maken. Eventueel inclusief een riem in dezelfde kleur.

Kom langs in de winkel voor alle kleuren, motiefjes en overige opties.

 

 

 

 

 

 

Schoenen reinigen

Sinds kort hebben wij de Scarpa Vapor, een professioneel reinigingsapparaat voor schoenen. Hiermee kunnen wij schoenen zeer intensief reinigen, met fantastische resultaten, zoals op deze foto’s – vóór en nà behandeling – goed te zien is.

 

 

 

 

 

Cadeau-ideeën

U kunt ook bij ons terecht voor leuke cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten schoenpoetskist, of schoenspanners, een leren riem, of een paar vrolijk gekleurde waxveters. Kom kijken in onze zaak voor alle mogelijkheden, zowel voor de kleine als grotere beurs.

 

 

85-jarig jubileum

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen en zittende mensenfoto van Schoenmakerij Tweehuysen.Dit jaar bestaat onze schoenmakerij 85 jaar. Bovendien heeft Saskia – als 4e generatie – ons familiebedrijf, dat haar overgrootvader Piet Tweehuysen in 1933 startte, per 1 september 2018 overgenomen.

Wij hebben dit feestelijk gevierd op zaterdag 1 september. Op deze dag was onze werkplaats van 10.00 tot 12.00 uur opengesteld, zodat belangstellenden daar een kijkje konden nemen. Er waren reparaties in diverse stadia te zien.

Aansluitend volgde van 12.00 tot 15.00 uur een feestelijke bijeenkomst in winkel en werkplaats, waarbij Marijke Helwegen, ambassadrice van de Schoenmakerij, als gastvrouw aanwezig was. Zij speechte, en ieder die dat wilde kon met haar op de foto, eventueel met schoenen die wel een facelift konden gebruiken. Marijke is de bedenker van de slogan ‘Geef Uw schoenen een facelift’! (Foto rechts: Gerie Sandmann)

We kijken terug op een fantastische dag! Langs deze weg willen we iedereen van harte danken voor het langskomen, voor alle goede wensen en felicitaties, kaarten, de vele bloemen en andere cadeaus. Dit alles heeft het voor ons gemaakt tot een onvergetelijk feest!

 

 

Uitbreiding assortiment Saphir Médaille d’Or

 

foto van Schoenmakerij Tweehuysen.Ons assortiment Saphir Médaille d’Or is met enkele producten uitgebreid. De (kleurloze) Renovateur crème – extra verrijkt met o.a. bijenwas en nertsolie – reinigt en voedt. En ook de Pommadier crème, die snel en diep intrekt, en zorgt voor bescherming van binnenuit. De Pommadier is er niet alleen in kleurloos, maar bovendien nog in 12 tinten. Naast de Médaille d’Or blikjes schoenpoets hebben we deze artikelen nu ook standaard in voorraad.

 

foto van Schoenmakerij Tweehuysen.foto van Schoenmakerij Tweehuysen.

 

 

 

Nieuwe produkten

Naast de uitbreiding van Saphir Médaille d’Or producten hebben we onlangs nog enkele nieuwe artikelen in ons assortiment opgenomen. Als eerste Yellow Buster, een vloeistof waarmee de lichte randen van sneakers kunnen worden gereinigd. Het geeft een prima resultaat.

Het tweede is Shoe Fresh, een spray (pompverstuiver) van ShoeBoy’s, tegen transpiratiegeur in schoenen. Shoe Fresh bevat een combinatie van natuurlijke werkstoffen, die actief de hygiëne in de schoen bevordert en onaangename geurtjes neutraliseert. Het is ideaal voor sport- en vrije tijdsschoenen, of paardrijlaarzen, en heeft een frisse citroengeur.

 

 

 

 

 

Zorgcafé Looppunt

 

Sinds de opening in juni 2016, participeren wij in het Zorgcafé Looppunt, aan de Tooropstraat 18 te Nijmegen. In dit nieuwe concept zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd die alle met lopen en bewegen te maken hebben. Zo kun je daar o.a. terecht voor gemaksschoenen, podotherapie, orthopedische schoentechniek en pedicure, maar ook voor fysiotherapie en pilates. De schoenreparaties worden door ons verzorgd, en één dagdeel per week zijn wij daar ook zelf aanwezig. Looppunt is geopend van maandag tot en met zaterdag. Kom gerust eens langs!

 

 

 

 

 

 

 

 

Riemen van Castillo Valere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben weer een nieuwe serie riemen binnengekregen, uitgevoerd met mooie kleuraccenten, en afgewerkt met een voering in diezelfde tint. Ook leuk om cadeau te geven.

 

 

Diverse werkzaamheden

Zie hiervoor ook onze Facebookpagina

 

Hakverhoging

Wij maken ook kleine en grotere aanpassingen aan een schoen, bijvoorbeeld bij een beenlengteverschil. Dit kan meestal ook bij sportschoenen, zoals bij dit paar NIKE’s is gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekleding stoelzitting

Onlangs hebben we een aantal stoelzittingen van een nieuwe bekleding voorzien, inclusief het vernieuwen van de schuimvulling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laarzen inkorten

Ook kunnen laarzenschachten korter gemaakt worden. Zoals bij deze western laarzen is gebeurd. Uiteraard zijn de stroppen aan de bovenzijde weer teruggeplaatst.

Laarzen smaller maken is ook vaak mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Meer door ons uitgevoerde reparaties zijn te vinden op onze Facebookpagina.

 

 

Bedrijfsfilm

In januari 2015 is er een korte bedrijfsfilm over onze schoenmakerij gemaakt, die is uitgezonden op N 1 en Wijchen TV. U kunt deze opname bekijken via de volgende link: Schoenmaker Tweehuysen .

 

 

‘Gemaakt in Gelderland’ op TV Gelderland

Voor het programmaserie ‘Gemaakt in Gelderland’ zijn in april 2016 opnamen gemaakt in ons bedrijf. Deze zijn opgenomen in de uitzending van 2 mei, gesplitst in twee delen verspreid over het programma. De gehele uitzending is terug te kijken via de volgende link: http://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/173479055/Gemaakt-in-Gelderland/aflevering/284911751 . We hebben er veel positieve reacties op gehad, erg leuk!